Nieuws

Wij plaatsen regelmatig nieuws en berichten tijdens korpsdagen de kampen op onze FaceBook pagina en Instagram.  Ook Youtube wordt niet vergeten.

De allerleukste club van Alkmaar!

Facebook

1 day ago

Zeekadetkorps Alkmaar

Vandaag is er weer een digitale korpsdag gedraaid. Er zijn lessen gegeven en hebben we Pictionary gespeeld. ...

View on Facebook

Zeekadetkorps Nederland volgt Corona-maatregelen

Het Hoofdbestuur ZKKNL adviseert de besturen van de korpsen om deze aangescherpte maatregelen te volgen, zelfs als dit betekent dat korpsdagen moeten worden afgelast.

Bestuur, kader en kadetten met een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts wordt aangeraden de korpsdag over te slaan. Hoewel de situatie per provincie verschilt, kan zelfs aangeraden worden de korpsdagen tot 1 april af te gelasten. Zo sluiten we aan bij het advies om in het algemeen sociale contacten sterk te beperken en verantwoordelijkheid te nemen naar de mensen met verminderde weerstand.

Het Hoofdbestuur ZKKNL volgt de ontwikkelingen op de voet en zal tijdig laten weten of de Algemene Raad van 4 april doorgaat.

Zojuist heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd om de besmetting met het Corona-virus in te dammen. Dat betekent dat in heel Nederland mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts het advies krijgen om thuis te blijven; ze moeten sociale contacten zo veel mogelijk mijden tot ze weer zijn opgeknapt. Onder andere sportclubs krijgen het advies om de deuren te sluiten. Evenementen met meer dan 100 mensen worden in heel Nederland afgelast. Deze maatregelen gelden in elk geval tot 1 april.

Het Hoofdbestuur ZKKNL verwijst ook naar de adviezen van het RIVM:
· Was je handen regelmatig met water en zeep
· Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
· Gebruik papieren zakdoekjes
· Geen handen schudden.
Meer informatie op de RIVM-site;
www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
...

View on Facebook

Vandaag stonden we op het Speel je Wijs-festival. Aan iedereen die we gesproken hebben, van harte welkom om eens een kijkje aan boord te komen nemen! ...

View on Facebook

Wij zijn erbij! Jij ook? ...

View on Facebook

2 months ago

Zeekadetkorps Alkmaar

Jaja! 💪🏻💪🏻💪🏻 ...

View on Facebook

Bekijk onze agenda

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.